Toadi neemt de leiding in de Europese autonome industrie

Met 1000 persoonlijke robots in het veld onderhoudt Toadi de grootste vloot autonome robots ter wereld.

Recent verscheen Elon Musk op het podium met een nieuw robotproject. Tegelijkertijd waren zo'n 1000 autonome Toadi werkrobots overal in Europa tuinen aan het onderhouden. Het is duidelijk dat de robotrevolutie is begonnen en wat het Toadi-team betreft, zal Europa dit keer een grote rol spelen.

Op dit moment verzorgen meer dan 1000 persoonlijke robots tuinen in heel Europa. En dat is geen peulenschil. Robots inspireren futuristen en technologieliefhebbers al tientallen jaren en hebben ons een overvloed aan robots in alle vormen gebracht. Maar dankzij de vooruitgang in robotica, computer vision en kunstmatige intelligentie (AI), worden echt autonome robots eindelijk realiteit. Dit zijn precies de technologieën waar het 60-koppige Toadi-team zich op heeft gericht met maar één doel: de wereld persoonlijke werkrobots geven om de overgang naar een duurzame wereld te versnellen.

Robots hebben een lange evolutie doorgemaakt. Het begon met namaakrobots als kermisattractie die eigenlijk werden bestuurd door een verborgen mens in de machine. In de tweede helft van de 20e eeuw begonnen robots een rol te spelen in de populaire cultuur via tv en film, en tegen het einde van de vorige eeuw werden de eerste functionele robots werkelijkheid. 

Hoewel ze een wonder zijn van techniek, zijn de meeste van de huidige robots niet echt slim. Ze voeren repetitieve taken uit volgens standaardinstructies, zonder zich vrij te bewegen. Een robot ergens naartoe laten gaan zonder menselijke tussenkomst is lange tijd de volgende uitdaging geweest. Zelfs de indrukwekkende robots van Boston Dynamics worden in feite op afstand bestuurd en de zich snel ontwikkelende zelfrijdende auto's vereisen nog steeds voortdurend menselijk toezicht. 

Robots die vandaag echt autonoom zijn, zijn in de eerste plaats ontwikkeld om mechanische handelingen te verrichten in de beperkte omgeving van een fabriek. De Tesla-auto's komen waarschijnlijk het dichtst in de buurt van een autonome, gebruiksklare robot. Het is dan ook niet verwonderlijk dat Elon Musk van plan is om de AI- en computer vision-ervaring van Tesla te gebruiken om in de komende jaren een persoonlijke robot te bouwen.

Wat Toadi betreft is er geen tijd te verliezen: de wereld is klaar voor autonoom navigerende robots. Het Toadi-team werkt al meer dan drie jaar aan zowel hard- als software voor een persoonlijke robot die in staat is om zich in uitdagende en veranderende omstandigheden te bewegen. Toadi heeft de nodige AI ontwikkeld om door elke tuin te navigeren, zonder in een zwembad te rijden of huisdieren te verwonden, en om bloemen van gras te onderscheiden en een klinkerpad van een lapje kale grond. Het hele jaar door, bij regen of zonneschijn ... ja, de Toadi robot detecteert ook regen.

Dankzij zijn innovatieve en duurzame benadering van fabricage, waarbij gebruik wordt gemaakt van 3D-printing met hernieuwbare materialen, heeft Toadi met succes meer dan 1000 robots in Europa geleverd. "Door al deze robots daadwerkelijk in het veld te hebben wordt onze kunstmatige intelligentie dagelijks verbeterd" zegt oprichter Wesley Lorrez, "We ontwikkelen momenteel meer tools op ons platform zodat onze robot een echte persoonlijke assistent wordt die saaie taken overneemt."

 

Over EEVE

EEVE ontwikkelt en produceert 's werelds eerste betaalbare persoonlijke robot. De autonome en intelligente robots hebben geen perimeterdraad nodig en ontwijken obstakels met gemak. Met de Toadi grasmaaier tool verzorgt Willow uw tuin als geen enkele andere grasrobot. Het 60-koppige team richt Toadi zich op één doel: de wereld persoonlijke werkrobots geven om de overgang naar een duurzame wereld te versnellen.

Neem contact op met

Eugène Bekaertlaan 61 8790 Waregem, BELGIUM

+32 56 19 66 11

press@eeve.com

eeve.com