Met Willow X brengt EEVE de robot revolutie bij je thuis

Robot bouwer EEVE positioneert zich als leverancier van multifunctionele en betaalbare robots voor het grote publiek. Na de presentatie van het Willow X concept in 2021, toont het Belgische EEVE voor het eerst een werkend prototype van Willow X aan het publiek. Daarmee is het startschot gegeven van de race naar de gunst van iedereen die vervelende klussen liever over laat aan een robot.

Het aantal nieuwe robots die in laboratoria gebouwd worden is ondertussen niet meer bij te houden. Tech bedrijven, van startups tot wereldspelers zoals Google en Amazon, bouwen momenteel aan een nieuwe generatie robots. De meeste van die initatieven leveren ofwel extreem dure gadgets op, of speelgoed zonder echt nuttige functies. De Spot robot-hond is daarvan waarschijnlijk de bekendste, een speeltje van meer dan € 70.000 dat tot nader order geen echte functie heeft.

EEVE ontwikkelde de voorbije drie jaar succesvol een autonoom navigerende robot met maaifunctie. Op dit moment rijden meer dan 1700 robots rond, verspreid over Europa. Het bedrijf maakt er geen geheim van dat de grasmaaifunctie slechts een eerste stap is in de richting van persoonlijke robots die betaalbaar zullen zijn voor een breed publiek. Hoewel de prijs van de huidige maairobot (€ 2990) in de bovenste helft van de grasmaaier markt zit, maakt EEVE hiermee een sterk statement voor de nieuwe markt van multifunctionele robots. 

Willow X, de eerste multifunctionele robot voor het grote publiek

In het najaar van 2021 werd het Willow X in primeur voorgesteld aan de bestaande EEVE klanten aan de hand van een 3D animatie. Wie toen nog twijfelde aan de haalbaarheid van het concept, kreeg het definitieve antwoord tijdens het “march22” online product event (<link>). CEO Wesley Lorrez toverde er in ware Steve Jobs stijl ‘one more thing’ uit zijn hoed: Een volledig functionele Willow X, met twee verbazend sterke armen en autonome navigatie. Ze gingen samen op stap om zwerfvuil te verzamelen, een jeugddroom van Lorrez die werkt vanuit een sterke visie.

 

Hiermee bevestigt EEVE opnieuw haar missie om de globale supply chain overhoop te halen door op een duurzame manier wereldwijd goedkope arbeid te creeëren. “Door de kost van arbeid naar beneden te halen kunnen we een nieuwe economie opbouwen die niet meer leunt op onderbetaalde werkkrachten aan één kant van de wereld, die produceren voor de andere kant van de wereld. Wij zijn er rotsvast van overtuigd dat we een nieuwe wereldwijde supply chain kunnen initiëren die de kost van mens en planeet mee neemt in de balans.”, aldus oprichter Wesley Lorrez.

Wie een Willow X wil om allerhande klusjes in de tuin te doen, kan nu alvast bestellen (€ 3.990) via de eeve.com website. De eerste leveringen zijn gepland voor 2024.

 

 

Over EEVE

EEVE ontwikkelt en produceert 's werelds eerste betaalbare persoonlijke robot. De autonome en intelligente robots hebben geen perimeterdraad nodig en ontwijken obstakels met gemak. Met de Toadi grasmaaier tool verzorgt Willow uw tuin als geen enkele andere grasrobot. Het 60-koppige team richt Toadi zich op één doel: de wereld persoonlijke werkrobots geven om de overgang naar een duurzame wereld te versnellen.

Neem contact op met

Eugène Bekaertlaan 61 8790 Waregem, BELGIUM

+32 56 19 66 11

press@eeve.com

eeve.com