Het is een grasmaaier, Het is een robot, Het is EEVE!

Het bedrijf achter de Toadi robot wordt EEVE, en dat is meer dan alleen een nieuwe naam.

De afgelopen drie jaar liet het team dat de Toadi-robot bouwt een nieuwe wind waaien in de grasmaaiers markt. Het masterplan hierachter is altijd veel ambitieuzer geweest: "De overgang naar een duurzame wereld versnellen door middel van robots". Nu is de tijd gekomen voor een nieuwe kwantumsprong in de richting van die missie, en die sprong gaat gepaard met een nieuwe naam voor het bedrijf: EEVE.

 

Wat betekent dit?

In essentie begint EEVE nu met de commercialisering van 's werelds eerste personal robot platform, een combinatie van een autonoom navigerende robot die luistert naar de naam Willow, met een robot besturingssysteem (eOS). Externe ontwikkelaars en partners kunnen tools ontwikkelen bovenop het EEVE hard- en software platform. De eerste tool die werkt op basis van Willow en eOS is Toadi, de grasrobot die al in 1000 tuinen in Europa actief is.

Het is net die ervaring in tuinen die EEVE in staat stelt om het aanbod nu uit te breiden. De hardwarecomponent bestaat uit een autonome robot die werkt op basis van computer vision gecombineerd met Artificiële Intelligentie (AI) voor locatie- en objectherkenning. De robot is vanaf de basis modulair opgebouwd voor maximale openheid naar een eindeloos aantal tools. Externe ontwikkelaars en partners kunnen nu hun eigen tools ontwikkelen, die ze vervolgens weer kunnen verkopen via de EEVE-toolstore (binnenkort).

Met het robot besturingssysteem wordt het volledige robotica platform opengesteld voor ontwikkelaars via API's. Door te bouwen op het EEVE platform, kunnen ze een gigantische sprong voorwaarts maken in de creatie van personal robots.

Wat gebeurt er met Toadi?

EEVE zal Toadi blijven verkopen en ondersteunen als grasrobot. Als u vandaag een Toadi in de tuin heeft, beschouw die dan als een Willow-robot, inclusief de Toadi soft- en hardware voor het grasmaaien. Door zowel Toadi als tool en Willow als robot verder te ontwikkelen, zal de complete setup steeds beter worden en nieuwe functies krijgen.

Waar ontworpen, ontwikkeld en geproduceerd?

De EEVE-order streeft naar een circulaire aanpak in de gehele waardeketen, van productontwikkeling tot en met de lokale productie van onze robots en alle tools die daarbij komen kijken. We streven naar een circulaire wereld waarin we grondstoffen gebruiken in plaats van verbruiken, door te kiezen voor 3D-printen in EEVE Ateliers dicht bij onze klanten.

 

 

 

Over EEVE

EEVE ontwikkelt en produceert 's werelds eerste betaalbare persoonlijke robot. De autonome en intelligente robots hebben geen perimeterdraad nodig en ontwijken obstakels met gemak. Met de Toadi grasmaaier tool verzorgt Willow uw tuin als geen enkele andere grasrobot. Het 60-koppige team richt Toadi zich op één doel: de wereld persoonlijke werkrobots geven om de overgang naar een duurzame wereld te versnellen.

Neem contact op met

Eugène Bekaertlaan 61 8790 Waregem, BELGIUM

+32 56 19 66 11

press@eeve.com

eeve.com